Cozonac cu prune uscate

de MotanLaOale in Dulciuri, 6 Mai 2013 | 6734 vizualizari

 

Daca am framantat aluat de cozonac pentru pasca am incercat si un cozonac mai deosebit. Trebuiau sa fie doi dar "cineva" a mancat din prune ca tare bune au fost. Asa ca a iesit unul cu prune si unul cu rahat! Cel cu prune uscate a depasit orice asteptare. Foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180 g margarina + ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 80 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • 300 g prune uscate fara samburi neafumate
  • 300 g rahat
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu prune uscate:

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.

Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie.

Se framanta bine pana se desprinde de vas apoi se adauga grasimea topita.

Se framanta din nou pana cand se incorporeaza toata grasimea.

Se presara cu faina vasul si aluatul si se lasa la crescut la caldura pana isi dubleaza volumul. (cel putin)

Dupa ce creste se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie de latimea tavii si groasa de 5-6 mm.

Se pun prunele pe foaia de aluat, se ruleaza si se pune in tava unsa cu margarina.

La fel se face si cu cel cu rahat.

Se ung cu galbenus si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumeni se scot din cuptor si se lasa la racit.

Dupa 15 minute se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti vanilati cu lamaie